מחפשים דודי שמש? ריכזנו עבורכם את בעלי המקצוע והחברות המומלצים ביותר לביצוע העבודה וההתקנה, כאלו שיודעים לשלב בין מקצועיות גבוהה, שירות אדיב ועמידה בתו האיכות הנוקשה של "המקצוענים", הזמינו עכשיו:
הדוד – אותו מכשיר אימתני ומעורפל שנמצא על גג הבית, אחראי ללא מעט מרווחת חיינו. אחרי הכל, הוא זה שמספק לנו מים חמים באופן שוטף.
אולם, למרות תרומתו הרבה לנוחות החיים, רובנו מתקשים לתחזק אותו ולשמור עליו בצורה מיטבית, עקב מחסור בידע. בכתבה הבאה נביא מדריך קצר על עצות שימושיות לתחזוקה שוטפת ונכונה של הדוד.
זיהוי תקלות נכון – חצי ניצחון
ככלל מפתח, חשוב לציין שבמרבית התקלות מוטב לקרוא לטכנאי דודים מוסמך שיבוא לבצע את התיקון. לטובת בטיחות ופתרון איכותי של הבעיה, יש צורך באדם בעל ניסיון שיבצעה, גם אם זה כרוך במחיר כספי כלשהו. עם זאת, תמיד טוב להיות בעניינים ולדעת באופן עצמאי על טיב התקלה. כך תוכלו לכוון את הטכנאי באופן מדויק אל מקור הבעיה וגם לדעת את מידת חומרתה ואת מהות הטיפול האמור.
אחת התקלות הנפוצות היא קצר הנגרם מלחיצה על מתג הדוד (הבוילר). לתקלה זו שתי סיבות עיקריות אפשריות: עודף אבנית בדוד או נזילה כלשהי. בהתאם לכך, פתרון אפשרי מצד הטכנאי יהיה ניקוי אבנית או החלפת גוף חימום או פלאנג' (כיסוי פלסטיק הנועד להגן על גוף החימום והתרמוסטט) במידת הצורך.
עודף אבנית במיכל או על גבי הקולטים עלול לגרום גם לזרם חלש של מים או בעיה בחימום. לכן גם כאן ניקוי אבנית יהיה ככל הנראה הפתרון המתאים. עם זאת, זרם חלש עלול להיגרם גם מסתימה כלשהי בצנרת.
להקדים מניעה למכה
באופן כללי, מרבית הבעיות בדודים נובעות מבלאי מתמשך. דבר טבעי לצפות לו ממכשיר גדול ומורכב, השוכן דרך קבע על הגג במשך כל ימות השנה. קיימים מספר טיפים שיכולים לסייע במניעה מסוימת של הבלאי, וישפרו את אורך חייו וביצועיו של הדוד.
ניקוי קבוע הוא הצעד המתבקש והחשוב ביותר בתחום המניעה. כאמור, תקלות רבות נגרמות מהצטברות של אבנית על חלקי המערכת השונים. לכן מומלץ לבצע ניקוי יסודי על בסיס דו שנתי. רצוי לתזמן אותו לפני בוא החורף כדי למנוע מצבים מצערים בזמנים הכי קרים.
בנוסף, אפשר לשנות את הגדרות הדוד כך שיהיו יעילות יותר. את התרמוסטט למשל, ניתן לכוון בעזרת טכנאי לטמפרטורה נמוכה מברירת המחדל- 70 מעלות. גם ב-60 מעלות המים יהיו חמים די הצורך, אך הפעלת הדוד תוכל להתבצע בזמן קצר יותר.
בנוסף, מומלץ להתקין טיימר לפרק הזמן הרצוי להפעלת הדוד על מנת שלא יודלק סתם למשך שעות ארוכות. הפעלה ממושכת של הדוד גורמת להיווצרות אבנית, בזבוז אנרגיה ושחיקה. לכן כדאי להפעיל אותו למשך הזמן הנדרש ולא מעבר לכך.
הגיעו מים חמים עד נפש – כיצד לבחור טכנאי?
כאמור, מרבית התקלות בדוד מצריכות את עזרתו של איש מקצוע, ולאדם מן היישוב אין את הכלים הנדרשים לכך לפתור אותן בעצמו באופן ראוי.
חשוב מאוד לבחור איש מקצוע מוסמך ואמין ולאו דווקא את הזול ביותר או לפי המודעה הראשונה שקופצת במנוע החיפוש. על מנת לחסוך עוגמת נפש, מומלץ להסתכל באתרים ייעודים המדרגים בעלי מקצוע, ומשם להזמין את הטכנאי, או להתייעץ עם שכנים וקרובים לפני שמחליטים במי לבחור.