מחפשים דודי שמש? ריכזנו עבורכם את בעלי המקצוע והחברות המומלצים ביותר לביצוע העבודה וההתקנה, כאלו שיודעים לשלב בין מקצועיות גבוהה, שירות אדיב ועמידה בתו האיכות הנוקשה של "המקצוענים", הזמינו עכשיו:
מים חמים במקלחת הם משהו שצריך להתעכב עליו כדי להשיג את התוצאה הרווחית, החכמה והנוחה ביותר ויש לקחת בחשבון את כל הקריטריונים הסובבים את הסוגייה הזאת. נפח הדוד, החומר ממנו עשוי, האם יש חברה מועדפת?
ושלא לדבר על קולטנים סולאריים לדוד! כל אלו הן שאלות כבדות משקל (80 ליטר או יותר?) שכדאי להתעכב עליהם ואולי גם להתייעץ עם בעל מקצוע. במאמר זה הבאנו לכם את כל המחשבות, כל העקרונות לרכישת הדוד הטובה ביותר.
קצת על דוד שמש
דוד שמש מורכב משני חלקים עיקריים – קולטני שמש סולאריים ומיכל המים. בתוך מיכל המים ממוקם גוף החימום, שאמנם משויך לדוד חשמל אך גם בדוד שמש יש על מנת לשלוט בטמפרטורת המים בצורה יותר חופשית.
מיכל המים הוא גליל פח שמעליו גליל פלדה וביניהם מפריד החומר המבודד פוליאוריתן (בעבר הופרדו בעזרת צמר סלעים) גליל הפח משמר את החום, הפוליאוריתן מבודד אותו מהחוץ ומונע בריחה של חום והפלדה היא חומר חזק המיועד לשמור על לחץ המים ועל כל הקונסטרוקציה הזאת עומדת ויציבה.
הקולטנים הם כבר סיפור אחר, שני לוחות זכוכית שמתחתן מתכת שחורה שנועדה להמרת האור המגיע מהשמש לחום ועל ידי כך לחימום הצינורות המפותלים שבתוך הקולטנים.
דרך הצינורות המפותלים עוברים מים ממיכל המים, מתחממים כל הדרך וחוזרים בחזרה אל החלק העליון של מיכל המים, מש המים נמשכים אל המקלחת שבביתכם. בחלק התחתון של הקולטנים ממוקם מבודד וכל אלו תחומים בתוך מסגרת מברזל.
תו תקן
ישנם הרבה סוגים של חברות המציעות את שירותן ואת מוצריהן, עם רובם טכנאי דודים עובדים, אך מספר מצומצם של חברות אשר עומדות בכל התקנים האפשריים שנותנים את הגושפנקא שהיא אמינה ובטוחה לשימוש.
משמעות של התקנים הללו הם הבטחה שהמוצר עומדת בכל אמצעי הזהירות הקיימים, שהמוצר שלו חזק והבלאי הסביר שלו מובטח ותחזוקה שוטפת אמורה להספיק לאחזקתו לאורך שנים ושיש לו גב ממהנדסים מנוסים.
חברות שאין להן תו תקן הן בגדר סכנה של ממש במקרים מסוימים, אי פיקוח של מכון התקנים הישראלי יכול להביא לפיצוץ בדוד, נזילות שיכולות לגרום לקצרים חשמליים רחבי הינף אף מעבר לפגיעה בנקודת החשמל המשויכת לדוד בלבד.
אנא, אם אתם מתכוונים לרכוש דוד כלשהו, רכשו קודם כל דוד חדש מהניילונים, ודבר שני חפשו באינטרנט את שם החברה ובדקו שאכן היא נמנית בין החברות שיש להן תו תקן.
סוגי דודי שמש ועלויות
מחירי הדודים משתנים בהתאם לחברה המייצרת אותה כמובן אך יש לזכור שהמחיר לרוב לא מגיע עם עלות התקנה מהסיבה הפשוטה שלכל בית יש את התשתית שלו שעליה צריך יהיה להתקין את הדוד. גם מוצרים נלווים לרוב לא יחשבו בתוך המחיר.
נתחיל במחירון הדודים לפי חברות ולאחר מכן נעבור הלאה אל עלויות התקנה:
- דוד שמש כרומגן – העלות הממוצעת שניתנת עבורו היא 2930 שקלים חדשים
- דוד שמש אמקור – העלות הממוצעת שניתנת עבורו היא 2415 שקלים חדשים
- דוד שמש טל סחר – העלות הממוצעת שניתנת עבורו היא 1300 שקלים חדשים
עלויות התקנה נעות במחירים הללו
- כרומגן – עלות התקנה של דוד שמש נעה בין 1800 ל 2500 שקלים חדשים
- אמקור – עלות התקנה של דוד שמש נעה בין 1700 ל 2200 שקלים חדשים
- טל סחר – עלות התקנה של דוד שמש נעה בין 1500 ל 2000 שקלים חדשים
לסיכום
זכרו לעשות סקר שוק ותמיד לבקש הצעת מחיר מסודרת בה מפורטים כל הפרטים עליהם תשלמו את הסכף שלכם, זה לא בושה לדרוש לדעת על מה אתם משלמים.