סושי לא כל אחד יכול לעשות טוב, מה הסוד לעיגול המושלם

לפני שמתחילים לדבר על הכנת סושי בצורה מושלמת ומקצועית, חשוב רק לציין דבר אחד חשוב שרבים נוטים לטעות בו.

יש רבים החושבים כי סושי הוא מאכל סיני, אבל הסושי הוא דווקא יפני.

אחרי שהברנו את הנקודה החשובה הזאת שהסושי הוא מאכל יפני, נסביר לכם איך גם אתם תצליחו להכין לבד את הסושי המושלם.

סושי מושלם הוא לא רק בטעם, אלא יצירת העיגול בצורה המדויקת והנכונה ביותר.

גלגול סושי

מדריך להכנת סושי מושלם

בשביל להכין סושי מושלם יש כמה דגשים חשובים שצריך לשים לב אליהם, אם תעקבו אחרי הדגשים אתם יכולים בקלות ליצור את הסושי המושלם.

או שתעקבו אחרי הדגשים או פשוט ניתן להזמין את הסושי המושלם והמוכן של סושי עמק חפר.

מצרכים :

לפני הכל חשוב לבחור את המצרכים הנכונים, רבים נוטים לחשוב שמדובר באורז בסושי, אבל כאן התפנית, האורז שנמצא בסושי המקורי נקרא קילרוז, זה אורז שבצורתו קצר ועבה יותר מהאורז הבסמטי שאתם מכירים.

הקילרוז מכיל בתוכו רמות גבוהות מאוד של עמילן, העמילן שנמצא בתוך הקילרוז גורם לו להיות דביק יותר, בזכות זה שאורז הקילרוז דביק יותר הוא יותר עיגול אחיד יותר שלא מתפרק.

את הקילרוז לא תמיד נמצא בכל מקום, אבל אם אתם ממש חפצים להכין סושי, גם במדף האורז בסופר אם תמצאו "אורז לסושי" אין לכם ממה לחשוש, זה יצא עדיין טוב ודביק במדיה נכונה.

חיתוך ירקות :

אין סושי בלי תוספת של ירקות.

הדגש החשוב ביותר בירקות של הסושי הוא חיתוך נכון, נסו להקפיד על חיתוך של רצועות דקות, רצועות עבות עלולות לגרום לרווחים גדולים ובזמן הגלגול, הקוטר של הסושי יגדל.

העקרון של הסושי המדויק הוא בעיקר הקוטר שלו לאחר הגלגול.

חיתוך הירקות הוא חלק חשוב ביותר בהכנה, אל תמהרו בחלק הזה, עדיף לעבוד בצורה איטית ומדויקת עד לשלב שבו כבר הצלחתם לשמור על קו אחיד ולהגביר את הקצב.

ניקיון :

אין ספק שחשוב לשמור על הניקיון בזמן הכנת האוכל, אבל יש לשים לב לדגש חשוב והוא הניקיון של האורז לפני הבישול.

יש להשרות את האורז במים בכדי שיצאו ממנו עודפי העמילן הנמצאים על גרגר האורז.

איך תדעו שהאורז נקי : אם השרתם את האורז וצבע המים שיוצא הוא בגוון לבן סימן שיש לשטוף שוב האורז, ברגע שהמים שיוצאים מהאורז הם שקופים סימן שהאורז שלכם נקי ומוכן לבישול.

הבישול :

את האורז יש לבשל ביחס של 100% על 110% כלומר, על כל קילו אחד של אורז, יש להוסיף 1.1 ליטר של מים לבישול.

ראשית בזמן ההכנה יש להביא את המים לרתיחה ביחד עם האורז, לאחר מכן להנמיך את האש ולבשל כ -20 דקות נוספות.

לאחר מכן יש לכבות האש ובשום אופן לא לפתוח את המכסה, לפני פתיחת המכסה של הסיר יש להמתין כ – 10 דקות.

הבישול של האורז הוא הסוד הגדול ביותר, אם תקפידו על בישול נכון ועל האורז הנכון מכאן הדרך להצלחה ביצירת הסושי המושלם קלה ומהירה.

תוכן עניינים