מחפשים פלאנג' לדוד? ריכזנו עבורכם את בעלי המקצוע והחברות המומלצים ביותר לביצוע העבודה וההתקנה, כאלו שיודעים לשלב בין מקצועיות גבוהה, שירות אדיב ועמידה בתו האיכות הנוקשה של "המקצוענים", הזמינו עכשיו:
הרבה אנשים שמעו את המילה דוד, בעיקר כשאבא היה צועק מהקצה השני של הבית "מי לא כיבה את הדוד?!" אבל לא הרבה מודעים למה שהופך את הדוד לדוד – הפלאנג' (אוגן בעברית).
הפלאנג' מורכב על הצד התחתון של הדוד החשמלי ובו נמצאים כל הרכיבים החשובים שאחראיים על חימום המים בדוד. אז מה זה בעצם פלאנג', ממה הוא מורכב והאם כדאי להחליף כל רכיב בנפרד או את הפלאנג' במלואו.
ממה הוא מורכב?
הפלאנג' בנוי ממספר רכיבים, המפורטים פה:
1. הבריכה
הבריכה היא בעצם מעין קערת פלסטיק קשיח שנועדה לשמור על כל הרכיבים הפנימיים, כמו בטן, מנזקים שעלולים להגרם ממזג האוויר.
הבריכה מהודקת בשני ברגים אל מיכל אגירת המים וכך שומרת מפני הגשם או מפני לחות שעלולה לגרום לקורוזיה ולקצרים חשמליים בבית או בבניין.
2. גוף החימום
גוף החימום הוא המרכיב העיקר סביבו הכל מתאגד. גוף החימום עשוי מסגסוגת נירוסטה או נחושת ובתוכה סליל להט שמתחמם בעת הגעת האות החשמלי מהמפסק הראשי. גוף החימום הוא גולת הגותרת בפלאנג' אך הוא גם הכי בעייתי שכן אליו נדבקת כל האנבית מהמים הקשים של ישראל שמפריעים לו לעבוד כראוי. גוף החימום כפוף להוראותיו של המפסק הראשי אבל גם להוראותיו של התרמוסטט
3. תרמוסטט
התרמוסטט הוא וסת הטמפרטורה שמפעיל ומכבה את גוף החימום. תפקידו של התרמוסטט הוא לשמור שגוף החימום לא מחמם יותר מיד את המים לטמפרטורה שעלולה לעשות כוויות, והוא עושה זאת על ידי מד חום שמוחדר גם הוא לא תוך מיכל אגירת המים ומודד שהמים החמים בו לא עברו את הטמפרטורה במכוונת מראש.
4. מאיץ חום או חמם מהיר
החמם המהיר הוא בעצם מעי כובע שמולבש על גוף החימום והמים שמכוח הלחץ מוחדרים פנימה מתחממים באופן מבוקר ואקסלוסיבי שמתאים למקלחת אחת ויחידה.
עלויות
- עלות החלפת גוף חימום נעה בין 300 ל600 שקלים חדשים
- עלות החלפת תרמוסטט נעה בין 100 ל400 שקלים חדשים
- עלות מאיץ חום או חמם מהיר נעה בין 400 ל650 שקלים חדשים
- עלות החלפת פלאנג' מלא נעה בין 450 ל650 שקלים חדשים
האם כדאי להחליף פלאנג' או להחליף כל רכיב בעד עצמו
קרוב לודאי שמפסקת העלויות הבנתם את התמונה הכוללת. מחיר החלפת הפלאנג' עצמו יכול לעלות פחות ממחיר החלפת כל רכיב בנפרד וזאת מאחר והחלפת על רכיב בקונסטרוקציה הזו אוכת יותר זמן מהחלפת הפלאנג' עצמו.
מהן התקלות שעלולות לקרות לפלאנג'
1. חדירת מים אל תוך הבריכה
חדירת מים אל הבריכה בין אם מבחוץ או מבפנים היא תקלה חמורה שעלולה להסתיים בקצר חשמלי קצר, קורוזיה או שריפה מוחלטת של הרכיבים החשמליים הטמונים בה. יש לבדוק את הדוד פעם בכמה זמן ולוודא שאין שום חדירה של לחות או נוזלים אל תוך איזור הפלאנג' החשוף כדי להימנע מתקלות מסוג שכזה.
2. אבנית
האבנית היא הנזק הגדול והמתמשך ביותר שיכול להיווצר לפלאנג'. הרכיבים החשמליים הפועלים בפלאנג' צוברים אבנית בגלל תהליכים כימיים הקורים במים הקשים בישראל ומתוך כך מושפעים לרעה בעבודתם התקינה.
גוף חימום שאינו עומד תחת עומס האבנית עלול לקצר ולהישרף בבוא העת וכך גם התרמוסטט, אם מד החום אינו מסוגל לזהות את הטמפרטורה הוא אינו מסוגל להעביר לגוף החימום את הפקודה להפסיק ואז העסק כבר נהיה מסוכן.
3. מים לא מחממים
גם הבעיה הזאת נוצרת בכלל הפלאנג'. אם הרכיבים החשמליים אינם מתקשרים אחד עם השני כראוי ישנה סבירות לחשוב שהנתיכים בפלאנג' לא מחוברים היטב וישנו סיבוך בין גוף החימום לתרמוסטט. במקרה הזה המפסק הראשי אמנם יפעל אבל המים לא יתחממו.
לסיכום
סוף סוף כולנו מכירים את משמעות המילה פלאנג' וידעו להשתמש בה במקומות הנכונים. ועוד יותר משמעותי זה שכאשר תצטרכו לדבר עם טכנאי דודים מוסמך שיבוא ויחליף לכם את הפלאנג' או כל רכיב אחר בדוד שמש או חשמל תוכלו לדבר איתו בשפה שלו ולהישמע מקצוענים כמעט כמוהו.
זכרו, תקשורת טובה עם טכנאי הדודים שלכם תוכל להביא אתכם למקומות שבהם לא חשבתם שתוכלו להיות.
תחזוקה שוטפת וסדירה תביא לשטיפה חמה במקלחת. אל תהססו עוד היום להתקשר לטכנאי דודים מוסמך.