מחפשים דודי שמש? ריכזנו עבורכם את בעלי המקצוע והחברות המומלצים ביותר לביצוע העבודה וההתקנה, כאלו שיודעים לשלב בין מקצועיות גבוהה, שירות אדיב ועמידה בתו האיכות הנוקשה של "המקצוענים", הזמינו עכשיו:
אנחנו הישראלים אוהבים מאוד להתפאר בפיתוחים הטכנולוגיים שלנו ברחבי העולם בעיקר בפיתוחים חקלאיים ומכאניים שמניבים פרי ופורשים את שורשיהם על פני כל מדינה בכדור הארץ וכמובן שבהחלט יש לנו במה להתגאות. מעגבניות שרי ועד להתקני USB יש מגוון רחב של המצאות ופיתוחים מתוחכמים שהגענו אליהם במהלך שבעים שנות קיימות.
אחת ההמצאות החשובות שקרו באמצע המאה הקודמת הייתה קולט השמש הסולארי בשילוב עם מיכל אגירת מים, משמע – דוד שמש.
אז ממה מורכב ואיך עובד דוד שמש, מהן היתרונות והחסרונות שיש לו ומהן העלויות להתקנתו? יצאנו להבין את כל אלו בתקווה שנצא חכמים יותר ונוכל להרשים את טכנאי דוד השמש שלנו כראוי.
המרכיבים של דוד שמש
1. מיכל אגירת המים
מיכל אגירת המים בדוד שמש לרוב מיוצב במצב אנכי וזאת מאחר ובתוכו ישנה חלוקה לאגפים – אגף המים הקרים ואגף המים החמים. הצינור הראשי מוביל את המים אל תחתית מיכל אגירת המים אשר משם הם נשלחים אל עבר קולט המים שמחמם אותם ומחזיר אותם בצינור ישירות אל החלק העליון של מיכל אגירת המים ומשם בצינור מנותבים אל כל ברז מים בביתכם.
הסיבה לקונסטרוקציה הזו היא שמים חמים קלים יותר ממים קרים, החלקיקים מתפרשים ונוח יותר להשאירם למעלה אך במקרה של דוד שוכב, זה לא עובד כך.
2. קולט שמש
קולט השמש הוא הדבר החשוב ביותר בדוד שכן כמו מקבילו בדוד החשמל, בלעדיו אין מים חמים בדוד ומיכל האגירה שקול לכוס מים ענקית ופושרת. קולט השמש הוא הוא ההמצאה שיש להתגאות בה מאחר והפיתוח הישראלי זכה לשבחים רבים בכל העולם על ייעול צריכת אנרגיה סולארית.
אז ממה מורכב קולט שמש:
- זגוגית – היא מאפשרת כניסה של קרני שמש אל תוך הקולט ומכיוון שהיא אינה מוליכה חום בצורה מוצלחת היא גם שומרת עליו מלצאת החוצה בחזרה אל האוויר ולהתפזר. הזגוגית עשויה מזכוכית או מפלסטיק שקוף וקשיח.
- משטח פח שחור – בפיתוחו של ד"ר צבי תבור נעשה שימוש במשטח פח שחור שהוצמד אל הצינורות שמובילים מים. הסיבה לכך שהמשטח בצבע שחור היא כי הצבע השחור מספח אליו את קרני השמש וממיר אותם לחום באופן כמעט מידי. הצינורות המפותלים אמנם עושים את העבודה אך לולא המשטח כמות הזמן שהייתה לוקחת לחימום המים הייתה עולה פי כמה מונים.
- צינורות מפותלים – הצינורות הללו מעבירים כמה שיותר מים תחת חום המשטח, מחממים אותם ומחזירים בחזרה אל הדוד.
- חומר בידוד – חומר בידוד העשוי מפוליאוריתן מונע פיזור של חום החוצה מחלקו האחורי של קולט השמש.
עלויות
עלות התקנת דוד שמש תלויה בנפח הדוד הרצוי ונגישות מקום ההתקנה על הגג. לפניכם רשימה של דודי שמש לפי נפח מחיריהם ועלות ההתקנה המשוערת:
דוד בנפח של 80 ליטר נע בין המחירים 1000 ל2200 ₪, התקנתו נעה בין 1800 ל3500 ₪.
דוד בנפח של 120 ליטר נע בין המחירים 1000 ל2500 ₪, התקנתו נעה בין 2200 ל4000 ₪.
דוד בנפח של 150 ליטר נע בין המחירים 1200 ל2800 ₪, התקנתו נעה בין 2800 ל5000 ₪.
דוד בנפח של 200 ליטר נע בין המחירים 1500 ל3500 ₪, התקנתו נעה בין 3000 ל6000 ₪.
יתרונות וחסרונות
אנחנו חייבים להודות שלדוד שמש יש הרבה יותר יתרונות מחסרונות, הוא יעיל, חסכוני בכסף, זמן וחשמל, יש לו אופציה לדוד חשמלי מובנה בתוכו שבמידה ונגמרו המים החמים ניתן לחמם אותם שוב ולא צריך לחכות ליום הבא בשביל שזה יקרה.
החסרון היחיד שהוא בגדר אשלייה הוא שכאשר אין שמש בשמיים במזגי אוויר חורפיים הוא מחמם את המים פחות זמן מבדרך כלל, אך בארץ ישראל שטופת השמש סביר להניח שלא צריך לדאוג מכך.
טכנאי דודי שמש
התקשרו עוד היום לטכנאי דודי שמש כי אחרי שקראתם את המידע במאמר זה תוכלו להבין בדיוק מה העלויות ומה התהליכים שעוברים בהתקנת דוד שמש.
היוועצו עם הטכנאי והסבירו לו בדיוק את התנאים להנגשת ההתקנה בביתכם על מנת שיוכל להוציא לכם הצעת מחיר מסודרת. ואל תשכחו שלאחר ההתקנה דוד שמש מתוחזק היטב הוא דוד שמש בריא.